Louis Lefèbvre

Louis Lefèbvre was onze ’technocraat’. Deze geboren en getogen Korspelaar had magische handen en hielp ons bij onze veelvuldige tentoonstellingen vaak uit de nood.  Alles kon je hem vragen : schildersezels vervaardigen, expositiekasten ineentimmeren, ….  Wanneer moet het gereed zijn, vroeg hij dan.  Als wij ‘gisteren’ hadden geantwoord, dan had hij het nog voor mekaar gekregen!

Bij Louis lag de parochie Korspel in de bovenste la.  Vooral de eeuwenoude Sint-Antoniuskapel bewonderd hij als geen ander. Toen het retabel van de kapel in de negentiger jaren een tijdlang in de restauratieateliers te Antwerpen onder handen werd genomen, was hij geweldig ongerust : zou het nog terugkomen?  Louis werd echter gerustgesteld : het kunstwerk kwam terug, mooier dan ooit!

Vandaag horen wij nog de sappige manier waarop Louis anekdotes kon vertellen.  Langzaam, doorspekt met vele bijvoeglijke naamwoorden, beetje bij beetje de spanning opdrijvend en finaal voor een ‘clou’ zorgen.  Aan Louis ging een cabaretier verloren…